ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом ще построи в Обнинск най-големия в Европа радиофармацевтичен завод

23.01.2023

В Обнинск започна строителството на нов завод на държавната корпорация Росатом за производство на медицински изотопни продукти. Съоръжението ще бъде изпълнено в съответствие с международните стандарти GMP (добра производствена практика).

Генералният директор на Росатом Алексей Лихачов, министърът на здравеопазването на Руската федерация Михаил Мурашко, губернаторът на Калужка област Владислав Шапша, заместник-министърът на промишлеността и търговията на Руската федерация Василий Шпак и други почетни гости взеха участие в тържествената церемония по полагане фундамента на завода.

През 2025 г. 21 производствени линии на новия завод ще направят възможно производството на радиофармацевтични продукти за диагностика и лечение на широк спектър от социално значими заболявания, включително неоперабилни метастатични ракови заболявания.
Заводът ще бъде изграден в съответствие със световния GMP стандарт, който е гаранция за качество, безопасност на производството и употребата на лекарствените форми.

Заводът на Росатом в Обнинск ще произвежда широка гама от радиофармацевтични продукти и активни фармацевтични съставки, включително най-популярните продукти на базата на изотопи на йод-131, самарий-153 и молибден-99. Заводът ще представи и перспективни радиофармацевтични активни вещества и радиофармацевтични препарати на базата на лутеций-177, актиний-225, радий-223 и други изотопи.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-238621

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари