ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна започна да внася ток от Европа – Галущенко

12.01.2023

От началото на новата година започна вносът на електроенергия в Украйна от Европа, засега той се осъществява в малки количества, но Министерството на енергетиката разчита на увеличаването му.

Това заяви министърът на енергетиката Герман Галущенко, предава Интерфакс-Украйна.

 

 

„В момента вносът е малък, но ще започне да расте.
Още повече, че дадохме възможност на предприятията да изкупуват и това съответно ще се отрази на предлагането и евентуалното ограничаване в доставките (на електроенергия, – бел.ред.), каза министърът.

Коментирайки възможните обеми на вноса, ръководителят на Министерството на енергетиката отбеляза, че те ще зависят от ситуацията с ремонтите и пускането в експлоатация на енергоблоковете през следващите дни.

„Много ще зависи от бъдещия обстрел на енергийната система, какви щети ще има, но, разбира се, разчитаме и на внос“, добави Глущенко.

По думите му много търговци днес се занимават с въпроса за вноса – не само държавната „ЕКУ“, но и частната „ЕРУ“ и групата „ДТЕК“.

Източник: https://elektrovesti.net/81273_ukraina-pochala-import-elektroenergii-iz-evropi-galushchenko

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари