ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Вече 9 ядрени енергоблока са в експлоатация

14.12.2022

На 13 декември 2022 г. в 01:09 ч. след възобновителен ремонт към електропреносната мрежа беше включен още един (девети) 1000-мегаватов енергоблок на Енергоатом, който беше изведен от експлоатация на 23 ноември в резултат на ракетни удари.
В момента се повишава мощността му.

„Това е още една стъпка към стабилността на енергийната система. Всичките 9 енергоблока на местните атомни електроцентрали, които се намират на територията, контролирана от Украйна, работят за задоволяване на нуждите на населението и икономиката на страната“, каза министърът на енергетиката на Украйна Херман Галущенко.

Ще припомним, че в момента руснаците блокират енергоблоковете на временно окупираната Запорожка АЕЦ, която продължава да консумира над 100 MW електроенергия за собствени нужди от енергийната система на Украйна.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари