ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Търсят се заварчици: Франция засилва кампанията за набиране на персонал, докато ядрената криза се задълбочава

03.12.2022

ПАРИЖ, 29 ноември (Ройтерс) – Френският енергиен гигант EDF (EDF.PA) търси да наеме ново поколение заварчици, монтьори на тръби и производители на котли, за да поправят остарелите му ядрени реактори и да изградят повече от тях, докато енергийната криза в Европа се разгаря отново.

 

 

Проблемът е, че във Франция такива квалифицирани работници са дефицитни.
Толкова много, че EDF, която има репутация на закъснения и надхвърляне на разходите при изграждането на ядрени централи, трябваше да докара около 100 от тях от Съединените щати и Канада през този месец.

Предприятието, което е в процес на пълно национализиране, се надпреварва с времето, за да гарантира, че ядреният му флот може да работи с пълен капацитет през зимата.
Тази година производството на електроенергия вече е спаднало до 30-годишно дъно поради рекорден брой прекъсвания.

Не става въпрос само за поддържане на топлината на домакинствата във Франция и други европейски страни през най-студените месеци: по-ниското производство тази година се очаква да изтрие 32 милиарда евро (33 милиарда долара) от основните приходи на компанията за 2022 г., застрашавайки финансовата й стабилност.

Тъй като EDF е готова да построи най-малко шест енергоблока от ново поколение през следващите 25 години, с обща инвестиция от около 52 милиарда евро, групата бързо засилва кампанията за набиране на персонал в цяла Франция.

EDF съфинансира откриването на център за обучение на заварчици в Нормандия – Haute Ecole de formation en soudage (Hefais) – миналия месец, с прием от около 40 студенти тази година, като се очаква броят им да нарасне до 200 от 2023 г.

Още подробности на: https://www.reuters.com/business/energy/welders-wanted-france-steps-up-recruitment-drive-nuclear-crisis-deepens-2022-11-29/

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари