ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Полша – Политиката срещу ядрената енергетика

24.11.2022

Разлагането на управляващия лагер не трябва да бъде придружено от демонтаж на ядрената програма, пишат анализатори в енергийния сектор.

 

Полската ядрена енергийна програма (PPEJ) предполага изграждането на 6 до 9 GW ядрени мощности в Полша до 2043 г., с първия енергоблок през 2033 г.

Правителството избра американската технология на Westinghouse за първото място, оставяйки си място за разговори с други партньори за други площадки.
Това беше направено против разпоредбите на PPEJ, която предполага участието на един партньор във всички реактори поради ефекта на мащаба и развитието на компетенциите в страната.
Изграждането на следващите блокове от същия тип ще бъде все по-ефективно и поляците ще познават все по-добре своята технология.

Подробности на: https://www.rp.pl/opinie-polityczno-spoleczne/art37451461-polityka-kontra-atom

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари