ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Как в Германия ще пестят електроенергия

06.11.2022

Енергийната криза принуждава германския бизнес да търси нестандартни решения.
DW разбра как германците ще се спасяват.

 

 

В публичния сектор в Германия от 1 септември влизат в сила правителствени разпоредби за енергоспестяване. Според тях офисите могат да се отопляват до максимална температура от 19 градуса, а в празните стаи и помещения отоплението трябва да бъде изключено.

Мерки за спестяване на енергия се предвиждат и в частните предприятия. По-специално, работните места се консолидират и се въвежда дистанционен формат на работа.

Търговията на дребно също трябва да се адаптира. Така веригата дискаунт супермаркети Aldi-Nord затваря значителна част от клоновете си час по-рано. Други гиганти в германската търговия инсталират фотоволтаични системи, където е възможно. Обмисля се и преминаването към LED лампи.

Що се отнася до традиционните коледни базари, организаторите са помолени да помислят за „енергийни“ ограничения. Например газовите нагреватели вече са забранени на някои места, много обещават да оптимизират осветлението. Препоръчва се празничните светлини да се включват по-късно, да се изключват по-рано и да се откажат напълно от обемистите осветителни елементи.

Източник: http://dw.com/uk/ak-u-nimeccini-zaosadzuut-elektroenergiu/a-63609561?maca=ukr-rss-ukrnet-ukr-all-3816-xml

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари