ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


E.ON информира правителството на Германия за изтичане на радиоактивна вода в АЕЦ Isar 2

21.09.2022

Изтичанто на радиоактивна вода (топлоносител) от ядрения реактор не е застрашило безопасността, но може да усложни плана на правителството за електроснабдяване през зимата, съобщава германското министерство на околната среда.

Операторът на атомната електроцентрала вече е информирал баварските ядрени власти за изтичането.

Плановете за спиране на ядрената енергетика са под въпрос

Атомната електроцентрала Isar 2, разположена в южната част на Бавария, трябваше да бъде затворена в края на 2022 г. в съответствие с плана на Германия за отказ от ядрената енергетика.

Но съкращенията на руския внос на енергоносители предизвикаха промяна в енергийната политика, като Берлин сега планира да остави два от трите оставащи реактора на Германия, включително Isar 2, в режим на готовност до следващата година.
Атомната електроцентрала Isar 2 ще бъде спряна за ремонт за една седмица, за да се отстрани теч във вътрешния клапан на ядрената енергийна установка.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-233805

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари