ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Експертите отбелязаха високото ниво на професионализъм на персонала на блоковите щитове за управление (БЩУ) на Калининската АЕЦ

20.09.2022

Експерти от Световната асоциация на операторите на атомни електроцентрали (WANO) проведоха втория етап от проектно-информираната партньорска проверка в Калининската АЕЦ от 5 до 16 септември 2022 г.

„Такива инспекции се извършват по инициатива на страната домакин на всеки четири години. Тяхната цел е да сравнят нивото на експлоатация на атомна електроцентрала със стандартите на високо ниво на WANO чрез задълбочена, обективна оценка от международна група от независими експерти. Освен това одитните задачи включват идентифициране на области за подобрение и идентифициране на силните страни на предприятието“, каза Михаил Шаров, ръководител на експертния екип, съветник на WANO – Московски център.

 

 

В продължение на две седмици представители на WANO наблюдаваха работата на персонала на БЩУ на пълномащабния тренажор (ПМТ).
Тяхната основна цел беше да оценят способността на персонала на оперативната смяна да реагира на симулирани неизправности на оборудването както при нормална експлоатация, така и по време на извънредни ситуации. Наблюденията са извършени по международната методика „Crew Performance Observations“ (CPO), която се използва широко в атомните електроцентрали по света.

Много подробности и снимки на: https://www.atomic-energy.ru/news/2022/09/19/128368

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари