ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Приключи презареждането на 4 блок на Ростовската АЕЦ

17.08.2022

 В рамките на планово-превантивния ремонт (ППР), който продължава на енергоблок № 4 на Ростовската АЕЦ, е извършен основен ремонт на оборудването на реакторната установка и презареждане с гориво.

Служителите на централизирания ремонтен цех и Volgodonskatomenegoremont извършиха ревизия на парогенераторите, главните циркулационни помпи, системите за безопасност и сглобиха активната зона на реактора.

„Навлизаме във финалната права на дейностите в реакторно отделение при спирането на енергоблок №4.
Предстоят изпитания на херметичната обвивка за плътност с повишено налягане и изпитания на първи контур“, каза зам.-главният инженер по ремонта на Ростовската АЕЦ Иван Малахов.

В машинната зала продължава капиталният ремонт на цилиндъра за ниско налягане на турбинната устанорка и средният ремонт на турбогенератора, който ще завърши с поставяне на турбината на „валоповорот“. След това енергоблокът ще се подготвя за пусковите операции.

За справка

В момента енергоблокове № 1, 2 и 3 на Ростовската АЕЦ работят в нормален режим по диспечерски график на натоварване.

Няма нарушения на пределите и условията за безопасна експлоатация.
Радиационният фон в района на атомната електроцентрала и в прилежащата територия е на ниво, съответстващо на нормалната работа на енергоблоковете, и не надвишава естествените фонови стойности.

Енергоблок №4 на Ростовската АЕЦ беше спрян на 17 юли 2022 г. за ППР с продължителност 43 денонощия.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-232333

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари