ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Научното подразделение на Росатом доставя независими от внос термопреобразуватели за руската промишленост

17.06.2022

АД „НИИ НПО „Луч“ (част от научното подразделение на държавната корпорация „Росатом“ – АД „Наука и иновации“), по договор с АД „Русатом сервиз“ (част от електроенергийното подразделение на Държавната корпорация “ Росатом“ – концерн „Росенергоатом“) е произвел и доставил на компанията партида от средства за измервания – термоелектрически преобразуватели.

Предназначени са за измерване на температурата на оборудване, метални конструкции, течни, газообразни среди с различна агресивност. По-специално, те се използват в атомни електроцентрали за контрол на температурата в активната зона на реактора, технологичното оборудване на реактора и агрегатите на турбинната зала.

„Отличителна черта на нашите продукти е високата надеждност и дълъг експлоатационен живот (средният експлоатационен живот е най-малко 10 години).
Безупречното качество на преобразувателите се потвърждава от резултатите от MTBF теста (изпитания за непрекъсната работа до отказ). Изпитванията се провеждат от 1994 г. на специално проектирани стендове „Надежност“.
Освен това, за разлика от аналозите на други производители, температурните преобразуватели, произведени от НИИ НПО Луч, използват чувствителни елементи от собственото ни производство, което гарантира непрекъснати доставки и гарантира независимост от чужди компоненти“, каза Константин Кабачни, главен метролог на НИИ НПО Луч. .

Институтът разработва и произвежда тези продукти от 1992 г. През това време повече от 100 хиляди сензора от собствено производство са доставени на различни съоръжения от горивно-енергийния комплекс на Русия. Географията на доставките обхваща съоръженията на концерна Росенергоатом, някои чуждестранни атомни електроцентрали, както и редица предприятия в нефтената и газовата, химическата и металургичната промишленост на руската индустрия.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-229598

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари