ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Framatome получи договор за отпускане на корпуса на реактора в някои АЕЦ

19.05.2022

Френската Framatome получи договор за разработване на специализирана техника за отпускане на реакторния корпус на четири АЕЦ в САЩ.
Процесът, наречен кавитация, удължава живота на корпуса на реактора, като предпазва от корозия.

 

 Операторът на Framatome подготвя оборудване за кавитация (снимката е предоставена с любезното съдействие на Framatome)

Framatome получи договора в края на 2021 г. Проектите ще бъдат завършени през 2022 и 2023 година.

Кавитационното изпичане е решение за отпускане на повърхността, способно да предотврати образуването на пукнатини от корозия, без да навреди на компонентите.
Процесът на Framatome работи при по-високо налягане и включва параметри, които постигат по-голяма дълбочина на компресия и позволяват по-ефективен общ график за изпълнение.

„Операторите на АЕЦ могат ясно да видят значението на използването на кавитационно отпускане за защита на корпуса на реактора на централата и осигуряване на дългосрочна експлоатация“, каза Катрин Корнанд, старши изпълнителен вицепрезидент на Инсталираната базова бизнес единица на Framatome.

За разлика от други техники за подобряване на повърхността, решението на Framatome реализира процеса на изпичане без премахване или модифициране на термични втулки.
Това позволява на екипа да извърши процедурата по-безопасно и ефективно. Този проект ще отбележи седмото внедряване от 2016 г. насам на технологията на Framatome на горния блок на реактора. Проектите за предварително монтиране на горния блок намаляват продължителността на прекъсванията за ремонт и поддръжка в АЕЦ.

Източник: https://www.neimagazine.com/news/newsframatome-contracted-for-reactor-vessel-mitigation-at-us-npps-9706125

Tags: , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари