ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Завърши подготовката на експлоатационния персонал за Беларуската АЕЦ

30.12.2021

2021 г. беше последната година от обучението на персонал и разработването на учебно-методическа документация и материали в рамките на Общия договор за изграждане на Беларуската АЕЦ.
Програмата за подготовка на кадри за ядрената индустрия на Република Беларус е изградена успоредно със строителството на атомната електроцентрала.

През декември участниците в проекта – специалисти от Беларуската АЕЦ, инженеринговата компания „Атомстройекспорт“, АД „Атомтехненерго“, Техническата академия „Росатом“ – прегледаха резултатите от съвместната работа за 2015–2021 г.
След срещата страните отбелязаха висококачественото изпълнение на задачите и професионализма на екипа от представители на заинтересовани организации в рамките на договора, включително по отношение на обучението на персонала и разработването на учебни материали.

През годините на изпълнение на проекта за обучение на персонала на Беларуската АЕЦ са обучени 621 специалисти; 261 специалисти преминаха обучение в руски АЕЦ; 284 специалисти преминаха специализирано обучение. Организирани са общо 41 286 часа теоретична подготовка, 24 948 часа стажове в руски атомни електроцентрали, 11 508 часа практика и работа на специализирани тренажори.

Росатом планира да продължи сътрудничеството с беларуски партньори в областта на обучението на персонала.
Към днешна дата са формирани комплексни предложения от Техническата академия на Росатом за научно-техническа поддръжка на Беларуската АЕЦ в рамките на взаимодействието с организациите от руската ядрена индустрия.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-222946

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари