ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия спира временно работата на шест въглищни електроцентрали близо до Ню Делхи поради замърсяване на въздуха

19.11.2021

Индия затвори шест въглищни електроцентрали близо до столицата Ню Делхи, за да намали замърсяването на въздуха. Това се казва в заповедта на Комисията за управление на качеството на въздуха (CAQM).

 

От 11-те въглищни електроцентрали, разположени в радиус от 300 км от Ню Делхи, само пет ще останат в експлоатация, а останалите ще бъдат затворени до 30 ноември.
В случай на недостиг на електроенергия през този период, CAQM поиска от правителството да осигури адекватно електрозахранване от електроцентрали, разположени извън 300-километров радиус от столицата.

Индия се сблъска с енергийна криза през октомври на фона на сериозен недостиг на въглища, като запасите в повече от половината от 135-те електроцентрали в страната паднаха опасно ниско. Това оказа значително влияние върху работата на много малки предприятия, особено в Северна Индия.

Съгласно заповедта на CAQM, в столичния район, който включва градове от щатите Харяна, Пенджаб и Утар Прадеш, както и столицата Ню Делхи, всички производства трябва задължително да преминат от въглища към газ като гориво, в противен случай работата им ще бъде спрена.

CAQM също така забрани влизнето на превозните средства с неосновни стоки в Ню Делхи и спря строителните работи и разрушаването на сгради в столичния регион до 21 ноември.

Тези временни ограничения бяха наложени след предупреждение от индийското метеорологично управление, че опасното замърсяване на въздуха може да продължи за дълъг период от време, тъй като в региона може да има за няколко дни намаляване на температурата и скоростта на вятъра.

Източник: https://elektrovesti.net/78295_indiya-priostanovila-rabotu-shesti-ugolnykh-stantsiy-ryadom-s-nyu-deli-iz-za-zagryazneniya-vozdukha

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари