ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ръководителят на МААЕ отбеляза, че Иран се отказва от пълния контрол върху ядрената програма

27.10.2021

Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси каза, че контролът на МААЕ върху ядрената програма на Иран вече не е пълен.
Това обяви той в интервю за NBC.

 

 

Според генералния директор на агенцията иранската страна отказва ремонт на дефектните камери, разположени на един от ключовите обекти на програмата.
С администрацията на Ебрахим Раиси не е възможно да се установи същото ниво на диалог като с неговия предшественик, президентът Хасан Рухани.

„Все още не съм говорил с новия външен министър. Надявам се да се срещна с тях, защото диалогът е изключително важен. Ако възникне проблем или недоразумение, винаги може да се обсъди. Ние правехме така, това е нормална ситуация. “ каза той.

Роси подчерта, че според него в момента няма непосредствена опасност Иран да стане собственик на ядрено оръжие. Но той припомни: КНДР, след като изгони инспекторите на МААЕ, за кратко време получи арсенал от десетки ядрени устройства.

Източник: Newsru.co.il

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари