ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


По-бързо, по-зелено, по-устойчиво: това, което беше обсъдено на Генералната конференция на МААЕ

25.09.2021

Фокусът е върху противодействието на зоонозни инфекции, включително коронавирус, разширяване на възможностите за диагностика и лечение, борба с изменението на климата, нови технологии и достъпна енергия.

 

 

На COP 26 (конференция на ООН по климата, която ще се проведе в Глазгоу този ноември), ще заявя, че ядрената енергия трябва да бъде част от решението на проблема с изменението на климата, – обеща генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси.
- Последната прогноза на МААЕ е удвояване на сегашното ниво на производство на електроенергия в атомните електроцентрали до 2050 г. Това е най-благоприятният сценарий. Всичко зависи от удължаването на експлоатационния живот на съществуващите енергоблокове и въвеждането в експлоатация на нови мощности, около 550 GW.
При неблагоприятен сценарий нежеланието да се използва ядрена енергия ще ограничи растежа на мощностите. В резултат на това няма да можем да направим необходимото, за да предотвратим климатичната катастрофа. “

Много подробности на: https://strana-rosatom.ru/2021/09/24/bystree-zelenee-ustojchivee-chto-obsuzh/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари