ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Колската АЕЦ разказаха на арменските журналисти за опита при модернизирането на блоковете ВВЭР-440

16.09.2021

Делегация от представители на медиите и експерти в областта на ядрената енергетика от Армения посети Колската АЕЦ, за да проучи опита от модернизирането и удължаването на живота на енергийните блокове.
В престура присъстваха журналисти от вестник „Голос Армений“, информационните агенции „Спутник Армения“ и „Новости-Армения“, специалисти от научно-образователната фондация „Нораванк“ и от научноизследователския институт „АрмАтом“.

В Арменската АЕЦ тече мащабна работа за модернизиране на втория енергоблок, целящ да удължи експлоатационния му живот до 2026 г., а в бъдеще до 2036 г.
В проекта участват дъщерни дружества на концерн „Росенергоатом“ Атоменергоремонт АД и Концерн Титан-2 АД (под ръководството на Русатом Сервиз АД).
Опитът на руската полярна атомна електроцентрала в тази посока представлява сериозен интерес за арменските ядрени учени и обществеността – в АЕЦ „Кола“ е извършена колосална работа за подобряване на безопасността.

Сътрудничеството не е от вчера

Сътрудничеството между двете атомни електроцентрали се обуславя не само от един тип експлоатирани реактори – ВВЭР-440.
От самото начало строителството на арменската АЕЦ е неразривно свързано с Колската АЕЦ, където бе създадено специално звено за обучение на персонала за изграждаща се в Армения атомна електроцентрала – цех за наладка, изпитания и пуск.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-218569

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари