ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ „Ел Дабаа“ ще помогне за постигането на целите за устойчиво развитие на Египет до 2030 г.

17.07.2021

Генералният директор на Държавната корпорация за атомна енергия „Росатом“ Алексей Лихачов и министърът на електричеството и възобновяемите енергийни източници на Египет Мохамед Шейкър посетиха строителната площадка на АЕЦ „Ел-Дабаа“ (Арабска република Египет) с работно посещение.

„Екипите работят като един организъм, поставят си големи цели и полагат всички усилия да ги постигнат. Резултатът от тази добре координирана работа беше може би най-важното събитие на настоящия етап на проектиране: в края на юни, заедно с клиента, предадохме на регулатора целия пакет от документация, необходим за получаване на разрешение за изграждане на първите два енергийни блока ”, каза Алексей Лихачов.

„Виждаме положителна динамика в изпълнението на проекта. Разбира се, системният подход към египетската ядрена мечта се осъществява с пълната подкрепа на египетското политическо ръководство. Без значение колко трудни са предизвикателствата, пред които сме изправени, египетско-руският екип от професионалисти ще успее да се справи успешно с тях “, каза Мохамед Шейкър.

Александър Локшин определи посещението като „продуктивно и богато на събития“. По негово мнение по време на пътуването „успяхме да сверим часовниците с египетските партньори и да очертаем по-нататъшни стъпки към изпълнението на поставените задачи“.

На свой ред Амгед ал-Вакил добави, че „изграждането на атомната електроцентрала ще бъде тласък за по-нататъшното икономическо развитие на страната, ще помогне за постигане на целите на устойчивото развитие на Египет до 2030 г. и ще даде стимул за увеличаване индустриалния и туристическия потенциал на Египет като цяло и по-специално на провинция Matruh. “

По време на посещението делегацията посети строителната площадка на енергийните блокове, където първите лица бяха информирани за текущото състояние на работата, а също така инспектира пристанищните съоръжения, които се планират да бъдат използвани за транспортиране на тежко оборудване за АЕЦ.
Освен това почетните гости посетиха града, в който трябва да живеят руските работници по проекта. Там посетиха типов апартамент, спортен център, училище и детска градина.
Лидерите на Росатом оцениха готовността на социалната инфраструктура и разговаряха със сънародници, живеещи в града.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-at om-215965

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари