ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чехия – Втори блок на АЕЦ „Темелин“ е спрян поради природна стихия

25.06.2021

Администрацията на атомната електроцентрала „Темелин” беше принудена в четвъртък да вземе решение за спиране на втори енергиен блок поради падането на три стълба от електропровода, свързващ АЕЦ и разпределителната подстанция Кочин.

 

 

Това съобщава телевизионният канал „Че-Те 24”, позовавайки се на представител на АЕЦ.

Падането на стълбовете е настъпило извън централата в резултат на силен порой с ураганни пориви на вятъра, преминал в този район на Чешката република през нощта на сряда срещу четвъртък.

„Безопасността на централата не е засегната. Първият блок работи с пълна мощност“, каза Марек Свитак, говорител на атомната електроцентрала.

Равносметката

В резултат на нощния удар стихиите в Чехия бяха повредени от вятър и паднали дървета 55 участъка от електропроводи. Около 45 хиляди домакинства останаха без електрозахранване.

Източник: https://tass.ru/proisshestviya/11744121

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари