ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Бил Гейтс и Уорън Бъфет ще построят атомна електроцентрала „от ново поколение“

06.06.2021

TerraPower, PacifiCorp и губернаторът на Уайоминг Марк Гордън обявиха началото на демонстрационен проект за ядрения реактор „Натриум“ на мястото на изведена от експлоатация електроцентрала, работеща на въглища в Уайоминг.
Компаниите оценяват няколко потенциални площадки.

 

 

TerraPower е създаден от основателя на Microsoft Бил Гейтс за разработване и внедряване на иновативни ядрени енергийни технологии.

Енергийната компания PacifiCorp е собственост на известния професионален инвеститор Уорън Бъфет.

„Заедно с PacifiCorp създаваме енргийната система на бъдещето, където усъвършенстваните ядрени технологии ще осигуряват добре платени работни места и чиста енергия за години напред“, каза Крис Левеск, президент и главен изпълнителен директор на TerraPower.
„Технологията Natrium е разработена, за да отговори на предизвикателството, пред което са изправени комуналните услуги, като работи за подобряване на надеждността и стабилността на енергийната система, като същевременно се справя с предизвикателствата на декарбонизацията и намаляването на емисиите.

Подробности на: https://elektrovesti.net/75915_bill-geyts-i-uorren-baffet-postroyat-atomnuyu-elektrostantsiyu-novogo-pokoleniya

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари