ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Турция – контролиран взрив на площадката на АЕЦ „Аккую” – има щети по съседните частни имоти и ранени – обновена

20.01.2021

В изявлението, направено от губернаторството, беше посочено, че в АЕЦ „Аккую“ е извършена планирана взривна дейност.
То гласи следното:

 

Поради планираната експлозия при строителството на атомната електроцентрала „Akkuyu” са нанесени щети на околните къщи и оранжерии.
С въпроса на дневен ред, причината за експлозията и последната ситуация в атомната електроцентрала Akkuyu започна разследване от гражданите, живеещи в региона.
В изявлението на губернатора в последната минута беше посочено, че е създадена комисия за оценка на щетите и че ще бъдат предприети необходимите действия срещу виновните за щетите, причинени от планирания взрив.

 

 

„Създадена е комисия за оценка на щетите, за да се определят щетите в къщите и оранжериите в нашия регион Бююкечели поради експлозията в резултат на планирания взрив, извършен днес в района на атомната електроцентрала „Akkuyu”.

Започнаха необходимите проучвания. Назначен е екип от дирекция „Инспекция на частната охрана „на Главната дирекция по сигурността, за да извърши необходимите разследвания във връзка с взрива.
Ще бъдат разгледани всички аспекти и ще бъдат предприети необходимите действия срещу отговорните.

Източник: https://www.sabah.com.tr/yasam/

Подробности

На 19 януари планирани сондажни и взривни дейности бяха извършени от подизпълнител при изграждането на резервен път за достъп до строителната площадка на АЕЦ „Аккую“ в Турция.
В резултат на взрива бяха счупени стъклата на прозорците в няколко жилищни сгради в село Буюкеджели (провинция Мерсин).

Двама души са получили леки наранявания, причинени от разпръскването на счупени стъкла. Пострадалите са получили бърза медицинска помощ на място.
На мястото на инцидента работят медицински екипи, офицери от жандармерията и други оперативни служби. Гореща храна се раздава на жителите на повредени къщи.

Местните власти и правоприлагащите органи работят за оценка на щетите по домовете на местните жители. Въз основа на оценката щетите ще бъдат компенсирани.

Akkuyu Nuclear JSC оказва всякакво възможно съдействие на правоприлагащите органи и в координация с подизпълнителя извършва проверка на обстоятелствата по инцидента. Въз основа на резултатите от проверката ще бъдат предприети мерки за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари