ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – Коронавирусът не се отразява на изграждането на нови блокове

21.04.2020

Епидемията от COVID-19 няма да повлияе в краткосрочен план на графика на строителството на ядрените енергийни блокове в Китай. Освен това тя не се отрази на работата на действащите блокове в АЕЦ.

 

 

За това, както съобщава „Reuters“, в сряда заяви Танг Бо (Tang Bo), директор на департамента за ядрена безопасност в Министерството на екологията и икономиката на КНР.

Работата продължава по всички строящи се 15 блока в Китай, а сред действащите блокове нито един не е бил принуден да спре поради епидемията, заяви официалният служител.

Според базата данни PRIS на МААЕ, в Китай се изграждат 10 ядрени енергийни блока, но данните за Китай в тази база данни не винаги се актуализират своевременно.

Управление на РАО

От своя страна, Дзян Гуан (Jiang Guang), ръководител на департамента за радиационна безопасност в същото министерство, заяви, че в момента Китай активно търси подходящи площадки за изграждане на съоръжения за утилизиране на радиоактивни отпадъци (РАО), а също така възнамерява да увеличи производителността на трите съществуващи комплекса.
Той добави, че Китай има мощности за преработка до 76,8 хиляди кубически метра радиоактивни отпадъци годишно, но се нуждае от допълнителен капацитет, тъй като ядреният парк на страната продължава да расте.

Китайските власти също така определиха девет потенциални места, които да кандидатстват за изграждане на подземни съоръжения за управление на висоактивни РАО.

Източник: SINOATOM.RU

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари