ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Коронавирус – АЕЦ „Чернобил“ изпрати вкъщи повече от 2,5 хиляди души от персонала

21.04.2020

В съответствие с указа на президента на Украйна за неразпространение на епидемията от COVID-19, на 19 март администрацията на ЧАЕЦ реши да преведе персонала на централата в специален режим на работа.

 

 

 

Повече от 2,5 хиляди души от персонала на АЕЦ „Чернобил“ няма да останат както на площадката на централата, така и в офиса на предприятието в град Славутич.

На работните си места ще остане само оперативия персонал, който осигурява ядрената и радиационна безопасност на обекта.

Още през март Чернобилскстс АЕЦ ограничи посещенията на територията на централата.

Това решение е взето във връзка с постановление на Кабинета на министрите на Украйна „За предотвратяване на разпространението на коронавирус COVID-19 в Украйна“.

На тези, които вече са резервирали посещение, беше предложено да прехвърлят датите в друг период. Ако преместването не е възможно, посещението ще бъде анулирано и парите върнати.

В допълнение към посещенията, администрацията на Чернобилската АЕЦ забрани международните командировки на служителите си и техническите посещения на чуждестранни специалисти на площадката на централата.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-197818

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари