ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ленинградска АЕЦ-2 – Започнаха изпитанията на резервните дизел-генератори

13.03.2020

Поставянето на всичките пет дизелови генератора в дежурен режим е едно от условията за началото на следващото събитие – физическия пуск на енергоблок № 2, което е планирано за април 2020 година.

На строителната площадка на енергоблок № 2 на Ленинградската АЕЦ започнаха комплексните изпитания на резервните дизелови генератори.

„Сега проверяваме първия дизелов генератор на различни нива на мощност и работата на автоматизацията за степенчат пуск при пълно обезточване на секциите за собствени нужди на системите за надеждно електрозахранване“, казва Алексей Шленкин, заместник-началник на електротехническия цех на Ленинградската АЕЦ-2. – Когато дизелгенераторната установка е синхронизирана с електрическата мрежа, произведената от нея електроенергия се доставя за собствените нужди на блока. След като завърши комплексът от изпитания, тя ще премине в режим на готовност (дежурство)“.

За справка

В случай на аварийна ситуация, резервните дизелови генератори са предназначени да осигурят захранване на всички основни технологични системи на енергоблока за привеждането му в безопасно състояние.
Всеки от дизеловите генератори е с мощност от 6,3 MW.

За да се осигури висока надеждност на пускането, всяка от системите на установката е снабдена с дублираща верига за стартиране, което се осъществява по сигнал от управляващите системи за безопасност (УСБ).

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-196906?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_ campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари