ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Завърши партньорската проверка на WANO в Хмелницката АЕЦ

29.09.2019

В Хмелницката атомна електроцентрала от 13 до 27 септември се проведе партньорска проверка на Световната асоциация на операторите на атомни електроцентрали (WANO). В екипа от експерти, които инспектираха ХАЕЦ са представители на десет страни от центровете на Атлантическия океан, Париж, Москва и Токио на WANO.

В продължение на две седмици международни експерти проверяваха ХАЕЦ в следните области: организация и администрация, експлоатация, инженерна поддръжка, радиационна защита, поддръжка и ремонт, обучение на персонала, инженерно-техническа поддръжка, химия, пожарна защита, експлоатационен опит, аварийна готовност.

В рамките на програмата за партньорски проверки бяха обиколени работните места и съоръженията на атомната електроцентрала, бяха проведени наблюдения и интервюта с персонала в основните области на дейност.

По време на заключителната среща експертите споделиха своите заключения, отбелязвайки, че основната задача на партньорската проверка е да се подобри ефективността на ядрената промишленост и по-специално да се подобри безопасността на атомните електроцентрали.

Обобщавайки резултатите от партньорската проверка, генералният директор на ХАЕЦ Николай Панащенко отбеляза: „Експертите излязоха с препоръки, които ще помогнат за подобряване на работата на ХАЕЦ, а ядрената общност ще вземе предвид нашия опит“.

След приключване на проверката на Хмелницката АЕЦ международните експерти предоставиха на ръководителя на предприятието предварителен доклад.
В резултат на партньорската проверка на WANO се идентифицират областите на дейност на атомната електроцентрала където трябва да се положат усилия за привеждането им в съответствие с най-добрите световни практики, както и силните страни на предприятието, които ще бъдат допълнително представени на световната ядрена общност за проучване и използване на други обекти.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари