ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Великобритания – Докладът за микро ядрените реактори бе публикуван с три години закъснение

31.03.2019

Британското министерство за бизнес, енергетика и индустриална стратегия публикува доклад за микро ядрените реактори (MNRS).

 

Пазарната и техническа оценка на микро ядрените реактори, която разглежда техните характеристики и оценява пазарните и регулаторни предизвикателства, е с дата март 2016 г., като няма обяснение защо публикуването на документа е отложено с три години.

Според оценката, има голям потенциал за развитие на микро ядрените реактори между 2030-та и 2035 година.
По-широката им употреба ще подпомогне британската икономика, а най-голям пазар тези реактори могат да намерят като резервни генератори за конвенционалните АЕЦ.

В заключение в доклада се посочва, че ключовите предимства на микро реакторите са опростеността на дизайна, включително на системите за безопасност, потенциално по-лесното фабрично изработване, по-ниската цена на енергоблок, което води до лесно финансиране и възможността за разполагането им в отдалечени места.

Подробности на: https://www.neimagazine.com/news/newsuk-releases-report-on-micro-reactors-after-three-year-delay-7065691

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари