ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EDF ще подпомага експлоатацията и подръжката на АЕЦ „Barakah” в ОАЕ

27.11.2018

Френската EDF ще окаже съдействие на компанията Nawah Energy Company при експлоатацията на АЕЦ „Барака“, която се строи в Обединените арабски емирства.

 

 

 

Nawah Energy Company е съвместно предприятие, създадено от компанията на Емиратите ENEC и южнокорейската KEPCO за нуждите на експлоатация на АЕЦ „Барака“.

Споразумението с EDF предвижда оказване от френската страна на услуги в сферите експлоатационна безопасност, радиационна защита, управление на горивния цикъл и екологичен мониторинг.
EDF ще изпълнява инженерните проучвания, ще оказва съдействие на площадката и ще подготвя кадри. В дейностите могат да участват и Framatome, както и други компании, които са част от групата на EDF.
Строителството на четири енергоблока с корейски реактори APR1400 в Барака започна през 2012 година.
Първи енергоблок бе завършен през тази година и се очаква да започне да работи в края на 2019 г. или в началото на 2020 г.

Източник: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/EDF-to-assist-with-Barakah-operation-and-maintenan

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари