ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Кения идентифицира местата за изграждане на атомни електроцентрали

14.11.2018

Съветът за ядрена енергия на Кения (KNEB) изпрати на чуждестранни организации и компании предложения за участие в надпреварата за избор на площадки за строителството на АЕЦ.

 

 

 

Победителят в конкурса трябва да проведе инженерно-геоложки проучвания на площадките и да определи влиянието им върху околната инфраструктура и т.н.

KNEB съобщи, че предварително е избрал няколко площадки. След проучванията на всяка от тях трябва да бъде направено заключение за пригодността им за строителство на АЕЦ.

Министерство на енергетиката на Кения планира към 2030 г. в страната да работят 4 гигавата ядрени енергоблокове, като приносът на ядрената енергетика в общия обем на енергосистемата на страната трябва да бъде 19%.

KNEB постоянно привлича представители на ядрения отрасъл за консултации по въпросите на атомната енергетика, тъй като страната се готви да въведе в експлоатация своята първа АЕЦ през 2027 година.
Някои от тези партньори са „Росатом“, китайската CGN, ATKINS, южнокорейската KEPCO, които са демонстрирали опита си в безопасната експлоатация на АЕЦ и за повишаване на осведомеността на населението в сферата на ядрената енергетика.

Подробности на: https://www.exchange.co.tz/kenya-identifies-locations-for-setting-up-nuclear-energy-generation-plants/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари