ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Премиерите на Русия и Турция обсъдиха строителството на АЕЦ Аккую и Турски поток

04.06.2018

Руският премиер Дмитрий Медведев и министър-председателят на Република Турция Бинали Иалдаръм в телефонен разговор обсъдиха изграждането на атомната електроцентрала „Аккую“ и газопровода „Турски поток“.
Това съобщи в събота пресслужбата на руското правителство.

 

„По време на разговора бяха обсъдени актуални въпроси на руско-турските търговски и икономически отношения и насърчаването на големи съвместни енергийни проекти, включително изграждането на атомната електроцентрала Аккую в Турция и изграждането на газопровода“ Турски поток „, се казва в съобщението.

Страните отбелязаха значението на засилването на сътрудничеството между заинтересованите министерства и агенции на Русия и Турция, за да се създадат благоприятни условия за засилване на двустранното сътрудничество в широк кръг от области.

Освен това турският премиер поздрави Дмитрий Медведев за назначаването му на поста министър-председател на Руската федерация и предаде поздравленията си за предстоящия Ден на Русия.

Източник: http://government.ru/news/32748/

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари