ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


За предотвратяване на кибернетичните заплахи в руските атомни електроцентрали могат да се използват европейските разработки

10.10.2017

В Севастопол германският експерт Guido Glushke сподели своя опит в осигуряването на киберсигурност на атомните електроцентрали в Германия.

 

 Опитът на Германия в осигуряването на киберсигурността на операторите на преносни и разпределителни системи може успешно да се използва в Русия.
Това беше посочено в Севастопол от представителя на Института за сигурност и защита в Бранденбургския университет за приложни науки Гуидо Глушке.
Относно начина, по който се гарантира киберсигурността в германските атомни електроцентрали, Гуидо говори на конференцията „Безопасност, ефективност, ресурс“.

Повече от 100 участници от Русия, Украйна, Беларус, Финландия, Германия и Испания дойдоха тук. В допълнение към основните обявени теми, свързани със стационарната, корабната и мобилната ядрена енергия, бяха обсъдени алтернативни енергийни решения, съвременни IT решения за управление на разпределени енергийни системи и т.н.
Според Гуидо Глушке успешни хакерски атаки срещу различни информационни системи за управление на критичните инфраструктури, към които също по целия свят са и атомните електроцентрали, показват очевидни пропуски в режима на организация на киберсигурността на такива обекти.

„Проблемът се утежнява и от факта, че информационните системи са много тясно свързани, така че пропуските в сигурността в една от системите могат да доведат до последствия в свързаните с тях.
Независими неправителствени организации от няколко години насам анализират нивото на физическата и кибер ядрената сигурност на ядрените съоръжения по целия свят, като се използват на открити източници на информация, както и да публикуват резултатите, които показват ниското ниво на подготвеност на много страни, включително европейски, за кибер заплахи върху ядрени съоръжения “ – каза Guido Glushke.

Още много важни подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-164190?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари