ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Полицията в Южна Каролина разследва разширяването на АЕЦ “V.C.Summer”

28.09.2017

Полицията на Южна Каролина е започнала разследване за вероятно престъпление от страна на един от съсобствениците на провалилия се проект за АЕЦ „Ви Си Съмър“.

 

Разследването е по сигнал на законодатели, включително и на говорителя на Камарата на представителите на Южна Каролина Джей Лукас за „потенциално престъпление“ от страна на SCANA и дъщерната й South Carolina Electric & Gas Co.

По-рано това лято South Carolina Electric & Gas Co. и държавната Santee Cooper прекратиха изграждането на двата нови енергоблока в АЕЦ „Ви Си Съмър“, като лишиха от работа 6000 души.
Един от топ прокурорите на Южна Каролина заяви, че щатският закон, използван от компаниите за увеличаване на тарифите на клиентите заради финансиране на проекта, е „конституционно съмнителен“.

Подробности на: http://www.power-eng.com/articles/2017/09/south-carolina-police-to-probe-of-summer-expansion.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари