ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия – първите KWh от първи блок на АЕЦ “Куданкулам” след 2 месеца – разпореди правителството

11.04.2012

За това пише „Deccan Herald“ позовавайки се на директора на централата Р. С. Сандара: “Ние имаме директива от централното правителство и от правителството на щата, съгласно която на първи блок до два месеца трябва да започнем да произвеждаме електроенергия”.

Три месеца след пуска на първи блок се очаква и втори да излезе на МКУ, добавя вестникът.

Доктор М. Р. Сринивасан, ръководител на експертния комитет по АЕЦ “Куданкулам” при правителството на щата Тамил Наду счита, че конфликта е решен благодарение на работата на неговия комитет.

Доктор Сринивасан изключва възможността за преговори с организаторите на антиядрените изстъпления: “Как може да се договаряме с тези, които по принцип не искат да се договарят? Те преследват някакви свой цели, и всичките им действия са индуцирани от някой друг”.

Сринивасан счита също, че “антисоциалните елементи” проникнали сред протестиращите, трябва да бъдат наказани с цялата строгост на закона: “Някой от тях извършваха насилствени действия, не пускаха сътрудниците до централата, тероризираха работниците и ги гонеха”.

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари