ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В МААЕ е създадена работна група в съответствие с плана за действие по ядрената безопасност

28.09.2011

МААЕ е създала работна група по ядрената безопасност (Nuclear Safety Action Team). Това съобщиха специално за електронното издание AtomInfo.Ru от прес-службата на агенцията.

Задачата на групата ще бъде наблюдение за изпълнението на плана за действие по ядрената безопасност, приет след аварията на японската АЕЦ “Фукусима Дайичи”, и координиране на действията в това направление на държавите, членове на МААЕ.

Планът за действие, състоящ се от 12 точки, е бил одобрен по време на 55 сесия на генералната конференция на МААЕ, който завърши миналия петък. Планът получи поддръжката на съвета на управляващите на агенцията и после на всичките 151 държави-членки на МААЕ.

Групата ще работи съвместно с департамента по ядрена безопасност на МААЕ, начело на който е Денис Флори.

“Планът за действие изисква незабавни решения. Новата компактна и специализирана работна група ще помага на заместника на генералния директор на МААЕ Денис Флори при изпълнението на тези точки, които бяха съгласувани в плана за действия”, – коментира създаването на групата ръководителя на МААЕ Юкия Амано.

От прес-службата съобщават също, че ръководител на работната група е станал Густаво Карузо (GustavoCaruso), представител на секцията за работата на регулиращите органи в департамента по безопасността на ядрените установки.

МААЕ вече започна да изпълнява мероприятията в съответствие с плана за действие. В това число, агенцията се занимава с разработването на методология за провеждането на стрес-тестовете на АЕЦ, която трябва да е готова през октомври.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари