ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – “Westinghouse” отложи въвеждането в експлоатация на два блока с реактори AP1000

28.02.2017

Американската компания „Уестингхаус“ съобщи на South Carolina Electric & Gas Company (SCE&G) за отлагане на въвеждането в експлоатация на строящите се два енергоблока с реактори AP1000 в АЕЦ „Ви Си Съмър“.

Въвеждането в експлоатация на АЕЦ „Ви Си Съмър“ 2 бе предвидено за август 2019 г. „Уестингхаус“ е решила да го отложи с 8 месеца за април 2020 г.
Заедно с това бяха коригирани и сроковете за въвеждане в експлоатация на АЕЦ „Ви Си Съмър“ 3.

Неотдавна японският гигант „Тошиба“, който е компания майка на „Уестингхаус“, обяви за отписване на активи на стойност 6,3 милиарда долара заради ядрения си бизнес в САЩ. Причината за отписванията са различни проблеми, свързани със строящите се два енергоблока с AP1000 на АЕЦ „Ви Си Съмър“ в щата Южна Каролина и на два енергоблока на АЕЦ „Вогтъл“ в щата Джорджия.

Източник: http://www.nuklearforum.ch/de/aktuell/e-bulletin/verzoegerungen-den-usa

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари