ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


AREVA ще достави 12 подгревателя ниско налягане (ПНН) на АЕЦ Palo Verde в САЩ

28.11.2016

Компанията „AREVA NP“ е сключила договор за доставка на оборудване за АЕЦ „Palo Verde“ (САЩ), се казва в съобщението на групата AREVA.

 

В съответствие с договора, на централата ще бъдат доставени 12 подгревателя на питателна вода ниско налягане (ПНН) за подмяна на наличните.
Те се използват за предварително подгряване на питателната вода, постъпваща в парогенераторите, с цел повишаване топлинната икономичност на енергоблоковете.

Подизпълнители на френската компания ще бъдат компаниите SPX и „Barnhart“. Договорът предвижда проектиране, изработване, доставка и монтаж на ПНН.

Дейностите в АЕЦ ще започнат през пролетта на 2018 година и ще се извършват до 2025 в периодите на спиране на отделните енергоблокове.

През тази година Areva вече изпрати в АЕЦ „Пало Верде“ 54 датчика за реакторите, които позволяват да се наблюдава в реално време състоянието на енергоблока.
Още две партиди подобни датчици ще бъдат доставени на обекта през 2017 и 2018 година.

АЭС „Palo Verde“ има три енергоблока с корпусни реактори тип PWR.

Източник: http://www.atominfo.ru/newso/v0662.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари