ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Тоталният блек-аут в Кения е причинен от маймуна

10.06.2016

Причината за пълното разпадане във вторник на електроенергийната система на Кения е била непослушна маймуна.

 

За това съобщи в сряда агенция „Reuters“.

“Маймуната се е качила на покрива на ВЕЦ „Джитару“ и е паднала върху трансформатора,което е предизвикало изключването му”.

Това е предизвикало претоварване на други устройства на ВЕЦ и до загуба на 180 MW генериращи мощности. Слабата енергийна система на страната не е издържала на резкия спад на производството и се е разпаднала (другите генерации са изгубили синхронизация и са се изключили автоматично – б.р.), което е довело до тотален блекаут в страната”, цитира агенцията изявлението на най-голямата генерираща енергийна компания в страната KenGen („Kenya Electricity Generating Company“).

 

От компанията отбелязват, че нейните обекти са обградени със системи от електропастири за защита от дивите животни, и изразява съжаление във връзка с този “единичен случай”. Също обещават да предприемат допълнителни мерки за предотвратяване на подобни инциденти.

Скоро след инцидента от компанията „Kenya Power“ съобщиха за пълното възстановяване на електроснабдяването в страната.

Източник: http://tass.ru/proisshestviya/3347697

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари