ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Германия съгласува базата за енергийната реформа

02.06.2016

Правителството на ФРГ и федералните провинции съгласуваха основните принципи на реформата в законодателството относно ВЕИ, но за постигане на окончателно решение трябва да се извърши още много работа.

 

Правителството на Германия и премиерите на 16-те федерални провинции в резултат на интензивните преговори в нощта срещу сряда, 1 юни, успяха да съгласуват само базовите принципи в планираната реформа на законодателството за възобновяемите енергийни източници (ВЕИ).

“Ние не постигнахме ясно, окончателно съгласие”, констатира канцлерът на ФРГ Ангела Меркел (Angela Merkel) за резултатите от 6-часовата среща в Берлин. Същевременно тя подчерта, че “вече са изминати 90% от пътя”.

“Ориентирите вече ясно се очертават”, добави Меркел, пояснявайки, че участниците в срещата, например, са се съгласили до 2025 година делът на възобновяемата енергия да достигне 40-45%. Участниците също са подкрепили предложението на правителството на ФРГ за въвеждане на търгове за производството на възобновяема енергия на мястото на сегашните твърди цени и гарантирано изкупуване на такива енергоносители.

Министърът на икономиката на Германия Зигмар Габриел (Sigmar Gabriel) със задоволство отбеляза, че “за напред цените ще се формират не от Бундестага, за от пазара”.

Страните, обаче, засега не са се договорили за по нататъшното разширяване на биомасата и детайлите по развитие на енергийните мрежи и разпределението на електроенергията, добивана от ВяЕЦ Все пак Габриел изрази увереност в това, че правителството на ФРГ ще приеме новото законодателство за ВЕИ още на 8-ми юни.

Източник: http://www.dw.com/ru/a-19297040?maca=rus-rss-ru-all-1126-xml-mrss – след статията има много интересни данни и илюстрации за ВЕИ.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари