ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – АЕЦ “Иката” – Приключиха дейностите по извеждане от експлоатация на първи енергоблок

18.05.2016

Япония изведе от експлоатация Първи енергоблок на АЕЦ „Иката“ във връзка със засилените мерки за безопасност.

 

 Компанията Shikoku Electric Power реши да се откаже от построения почти преди четири десетилетия реактор на Първи енергоблок, тъй като експлоатацията му в съответствие с новите изисквания би била твърде скъпоструваща.

За целта биха били необходими 1,59 милиарда долара. Вместо това в централата ще бъде модернизиран по-мощният Трети енергоблок.

Новите изисквания за безопасност по отношение експлоатацията на АЕЦ в Япония след аварията във Фукушима през 2011 г. забраняват работата на реактори по-стари от 40 години, но при изпълнение на определени условия те могат да получат одобрение от властите за удължаване на живота си с 20 години.

До 2030 г. правителството на Япония се надява да пусне спрените си реактори, за да могат да изработват до 20% от електроенергията в страната.

След извеждането от експлоатация на първи реактор на АЕЦ „Иката“, в Япония остават 42 реактора, от които само 4 възстановиха работата си, но два бяха спрени по решение на съда заради опасенията на местните жители относно безопасността им.

Източник: http://www.seogan.ru/v-yaponii-zaversheni-raboti-po-vivodu-iz-ekspluatacii-pervogo-energobloka-aes-ikata.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари