ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Росэнергоатом” и «Electricite de France» подписаха споразумение за сътрудничество

27.04.2016

Руският концерн „Росенергоатом“ и френската група „Electricite de France“ (EDF) подписаха споразумение за сътрудничество. Документът предвижда сътрудничество в областите на експлоатацията, модернизацията и удължаване на срока на експлоатацията на АЕЦ, извеждането от експлоатация и третирането на радиоактивни отпадъци, както и съвместни изследвания и разработки по експлоатационни въпроси.

 

 

Настоящото споразумение се явява продължение на повече от 20-годишното взаимодействие между двете компании, заяви първият заместник генерален директор на „Росенергоатом“ Александър Шутиков.

Изпълнителният директор на EDF по експлоатацията на АЕЦ и ТЕЦ Доминик Миниер отбеляза, че за изминалите годни страните са преминали „от сътрудничество по отделни въпроси на ядрената безопасност към експлоатация, техническо обслужване и ремонт, изграждане на нови енергоблокове и реактори от четвърто поколение“.

Източник: http://www.nuclear.ru/news/99039/?sphrase_id=3317096

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари