ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран и ЕС се договориха за сътрудничество в областта на мирния атом

21.04.2016

За това се говори в съвместно програмно комюнике, прието в събота в Техеран според резултатите от преговорите на министър на външните работи Мохаммад Джавад Зариф и ръководителят на външно-политическото ведомство на ЕС Федерика Могерини.

 

 

Съгласно ядреното споразумение между Техеран и “шесторката” (5-те постоянни членове на СС на ООН и Германия) “двете страни стартират първия проект за сътрудничество в областта на ядрената безопасност, насочена за оказване на помощ в тази област на организацията по атомна енергия Иран (ОАЕИ) и на управлението за регулиране на ядрените дейности на ИРИ”.

“Освен това, ЕС ще сподели с Иран опита си при провеждането на стрес-тестовете, придобит както в държавите от ЕС, така и в трети страни”.

“Допълнителни възможности за сътрудничество в ядрената област представляват: съвместната научноизследователска дейност при изучаване на процесите на деление и синтез, а също така възможността за участие в регионалната конференция по ядрена безопасност и на ядрения бизнес форум”, се казва в документа.

Източник: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/3211511

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари