ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ „Козлодуй“ – партньорска проверка от Европейската Комисия

05.03.2012

  По постъпила достоверна информация от собствени източници и потвърдена от Брюксел, в средата на месец март тази година в АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде проведена партньорска проверка (Peer review) от страна на EK. Необходимостта от тази проверка е възникнала поради съмнения за точното интерпретиране на качествените показатели за външно електрозахранване и техническо водоснабдяване на блокове 5 и 6 на АЕЦ както и по някои други тези постулирани в стрес тестовете които се проведоха неотдавна.

        AtomInfo.bg ще направи всичко възможно да намери отговори на следните въпроси:

    1. Какви точно забележки са породили желанието за проверка на място?

   2. Неотдавна бе обявено, че нашите стрес тестове са представени и са високо оценени от компетентните органи в Европа. Това означава, че е дадена висока оценка на самата методика и технология на провеждането им или, че показаните резултати са убедителни и удовлетворителни?

   3. Какво ще последва за АЕЦ ако забележките се окажат основателни? Какъв е срокът който обичайно се дава за отстраняването им? Какви са максималните рискове и за какъв род санкции говорим?

       Читателите ще бъдат информирани своевременно за  хода на събиране на информация по темата и за получените отговори от компетентните лица.

Красимир Христов

AtomInfo.bg

05.03.2012

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари