ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия няма да участва в срещата на върха, но САЩ разчитат на продължаване на взаимодействието в сферата на ядрената сигурност

30.03.2016

Взаимодействието на САЩ и Русия в ядрената сфера се е свило, но не е прекъсвало, във Вашингтон разчитат на продължаването му.

 

 

 

Това заяви координаторът на програмата за намаляване на заплахите в държавния департамент на САЩ Бони Дженкинс пред журналистите на брифинг, посветен на предстоящата среща на върха по ядрена сигурност във Вашингтон.

Дженкинс напомни, че РФ този път няма да бъде представена на срещата на върха, въпреки, че тя е участвала в предишните три.

«Все пак, ние продължаваме да работим с Русия по други въпроси, в частност в рамките на глобалната международна инициатива за борба с ядрения тероризъм, където тя е съпредседател заедно със САЩ», напомни дипломатът.

«Нашето взаимодействие продължава, независимоот това, че то се е намалило, повече или по-малко, то продължава», заяви Дженкинс.

Според думите й, въпреки, че РФ «за съжаление няма да участва в срещата, ние се надяваме, че в бъдеще, според нашето движение напред след срещата на върха, ние ще продължим да работим с Русия и с другите държави, които няма да участват сега», по проблемите на ядрената сигурност.

Срещата на върха по ядрена сигурност ще се проведе във Вашингтон на 31 март и 1 април.

Подробности на: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/3157224

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари