ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чехия – местните власти в защита на АЕЦ “Дуковани”

29.02.2012

 

  АЕЦ “Дуковани” трябва да има перспективи за развитие, единодушни са политиците от южноморавска област.

 

   Те изразиха своята подкрепа на плановете за разширяване на централата чрез построяване на нови блокове, а също така демонстрираха несъгласие с възможно намаляване на производството за сметка на затваряне на действащи реактори.

 

    Губернаторът на Южна Моравия  Михал Хашек (Mgr. Michal Hašek) напомни, че АЕЦ “Дуковани” има важен принос за заетостта в региона. Той и депутатите от местния парламент подписаха меморандум в подкрепа на централата.

   В него се посочва възможността да се организира топлоснабдяването на град Бърно от АЕЦ “Дуковани”, като се уточнява, че този въпрос трябва предварително да се съгласува с градската управа.

  По-рано градският съвет на Бърно е поставял въпроса за изследване на финансовата страна  на  проекта за построяване на топлопровод до града от АЕЦ.

  В текста на меморандума не се говори директно за необходимост от построяване на нови блокове в АЕЦ “Дуковани“. Но губернаторът е уверен, че ядрената енергетика в Чешката република трябва да се запази.

 

Източник: http://atominfo.cz/

 

29.02.2012

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари