ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Регулаторът на Финландия започна работа по надзора за хода на дейностите по създаване на окончателно хранилище за ОЯГ

03.12.2015

Финландският регулиращ орган STUK започна изпълнението на програмата за регулярен надзор на движението на дейностите по изграждане на окончателното хранилище за ОЯГ, които извършва компанията „Posiva“.

Лицензията, която позволява да се започне строителството на хранилището, регулаторът е издал на компанията „Posiva“ на 12 ноември 2015 година.

Ежегодно регулаторът ще извършва средно по 10 инспекции на дейностите, свързани със създаването на хранилището. Един от ключовите моменти от работата, за който ще се следи осовено внимателно е строителството на подземните тунели, в които ще се поставят контейнерите с ОЯГ.

Първата проверка започна в края на ноември 2015 година.

За справка

Във Финландия е приета стратегия за окончателно погребване на ОЯГ.

За тази цел експлоатиращите организации на двете финландски АЕЦ създадоха компанията „Posiva“. През 2000-та година предложението за създаване на хранилището беше одобрено от правителството, апрез 2001 година от правителството на страната.

Очаква се бъдещето хранилище да приеме първите контейнери с ОЯГ в началото на 20-те години.

Източник: http://atominfo.ru/newsm/t0164.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари