ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Уестингхаус“ придобива CB&I Stone & Webster, Inc.

29.10.2015

На 28 октомври 2015 година в Питсбърг, САЩ. „Уестингхаус Електрик Къмпани“ подписа окончателно споразумение за придобиването на CB&IStone & WebsterInc. – бизнес дивизията на CB&I за изграждане на съоръжения и предоставяне на интегрирани услуги в ядрения сектор.

 

 

Тази сделка подкрепя стратегическите цели на „Уестингхаус“ за осигуряване на растеж, като разширява възможностите на компанията за предоставяне на услуги в световен мащаб.

 Освен подкрепа на настоящите проекти за изграждане на нови атомни централи, споразумението ще осигури растеж в предлаганите от „Уестингхаус“ направления, свързани с извеждане на ядрени мощности от експлоатация; ще подобри основни услуги на компанията като управление на ядрени и екологични проекти и ще увеличи широкия инженерен потенциал на компанията за създаване на иновации. Всички тези нови дейности ще бъдат обединени в ново дъщерно дружество на „Уестингхаус“, което ще включва и нов отдел за предоставяне на услуги за правителствени организации, който е в процес на развитие.

 Очаква се сделката да бъде финализирана през декември 2015 г. след преминаване на обичайните заключителни процедури.

Подробности на: http://www.snl.com/irweblinkx/file.aspx?IID=4234612&FID=31616906

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари