ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Единадесет оператори на АЕЦ в Япония ще похарчат около 20 милиарда долара за повишаване на безопасността

16.07.2015

11 компании, оператори на АЕЦ в Япония, планират да похарчат близо не по-малко от 2,4 трлн. йени (близо $20 млрд.) за повишаване на сигурността на ядрените си централи в съответствие с новите стандарти на Управлението по ядрено регулиране на Япония (NRA), предприети след аварията в АЕЦ „Фукушима“.

Това е един път и половина повече от оценката, направена преди 18 месеца, показва допитване на японския ежедневник „Asahi Shimbun“ по данни за юни 2015 година. При някои от запитаните компании не е включена оценката на разходите за антитерористични мерки, затова общата сума на разходите за повишаване на безопасността ще е по-голяма.

През януари 2013 г. японските оператори на АЕЦ съобщиха, че ще похарчат за мерките за сигурност 1 трилиона йени, но през януари 2014 г. тази цифра нарасна до 1,6 трилиона йени.

Операторите, които се стремят да рестартират централите си, са поставили повече устройства и средства за безопасност от предварително предвидените в съответствие с изискванията на NRA, която провежда мониторинг на реакторите, които могат да бъдат пуснати в близко време.

Модернизация на АЕЦ Shimane – доставка на йоден филтър за подземен монтаж във вентилационната система на втори блок

Например компанията Chugoku Electric Power Co, чийто Втори енергоблок в АЕЦ „Симан“ се обследва, първоначално оцени разходите си за усъвършенстване на мерките за безопасност на 100 млрд. йени, но сега те вече превишават 200 млрд. йени.

http://ajw.asahi.com/article/0311disaster/fukushima/AJ201507100068

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари