ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


«Westinghouse» – Проектът 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ е изключително печеливш за България

27.02.2015

27 февруари 2015 г., София. „Проектът на „Уестингхаус“ за 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ е изключително важен и печеливш за българското правителство. Цената на тока ще се понижи значително и България ще се превърне в център на регионалната ядрена енергетика. Ще се отворят работни места за повече от 20 хиляди души”, заяви Азиз Даг, вицепрезидент на  „Ключови клиенти в Европа, Близкия изток и Африка“ на „Уестингхаус“ по време на дискусията „Енергийна сигурност и достъпност чрез енергийна диверсификация”.

 

от ляво а дясно: Максим Бехар – член на борда на BBLF, Майкъл Кърст – Вицепрезидет по стратегическите въпроси и външните работи – Westinghouse, Азиз Даг – Вицепрезидент Ключови клиенти в Европа, Близкия Изток и Африка – Westinghouse, Ирван Хира – Президент на BBLF

 

Дискусията бе организирана от Български форум на бизнес лидерите, към който „Уестингхаус“ се присъедини наскоро като пълноправен член.

 

 

Над 20 дипломати посетиха събитието, сред които – посланиците на Япония, Корея, Ирландия и представители на британското, немското, норвежкото, турското и китайското посолство. Заместник-посланикът и търговският съветник на посолството на САЩ в България също се включиха в дискусията.

 

Повече от 60 бизнес лидери взеха активно участие в срещата – главните изпълнителни директори на ключови международни инвеститорски компании, както и големи регионални компании.

 

За нас беше изключително удоволствие да сме домакин на тази среща и да покажем на нашите членове още един интересен и печеливш инвеститорски проект. Можем да приемем, че присъствието на „Уестингхаус“ на българския пазар ще създаде условия за подобряване на бизнес средата, ще допринесе за бизнеса на всички наши членове и ще бъде печелившо за България като цяло“, заяви Ираван Хира, председател на БФБЛ.

 

от ляво на дясно: Максим Бехар, Майкъл Кърст, Азиз Даг и Георги Руйчев – Изпълнителен директор на BBLF

„Щастливи сме от възможността да участваме в тази среща и да чуем мнението на бизнес лидерите, а също така и да oтговорим на всички техни въпроси и коментари по темата. С нетърпение очакваме преговорите с правителството и сме оптимистично настроени относно бъдещето на тази красива страна., сподели Майкъл Кърст, вицепрезидент по стратегическите въпроси и външните работи на „Уестингхаус”.

 

 

Дискусията бе модерирана от Максим Бехар, който е бил председател на Форума два поредни мандата и е член на борда на БФБЛ.

 

Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ) Лидерският форум обединява организации със споделени ценности, които развиват бизнеса си по отговорен, прозрачен и етичен начин. Ние сме платформа за обмяна на добри практики и идеи за развитие на бизнес и социалната среда в България. Ангажираме и приобщаваме ключови фигури от политиката, бизнеса, дипломацията, неправителствения сектор и медиите, за да трансформираме заедно обществото. Визията ни е България да стане добро място за инвестиции, работа и живот.

Уестингхаус Електрик Къмпани“, компания от групата Тошиба Корпорейшън, е пионер и световен лидер в ядрената енергетика и водещ доставчик на продукти за атомни електроцентрали и технологии за енергийни компании по целия свят. През 1957 г. в Шипингпорт, Пенсилвания, САЩ, Уестингхаус доставя първия в света ядрен реактор с технология вода под налягане. Днес технологии на Уестингхаус са основа за приблизително половината от действащите атомни електроцентрали в света, включително над 50% от тези в Европа.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари