ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Генералната конференция на МААЕ през септември ще обсъди план за действия по безопасността на ядрените обекти

07.09.2011

Съвета на управляващите и генералната конференция на МААЕ в края на септември ще разгледат план-мероприятия за повишаване нивото на безопасна експлоатация на ядрените обекти по света, съобщи на журналистите заместник генералния директор на МААЕ Александр Бычков в кулоарите на седмата Международна конференция по изотопите в Москва.

“На предстоящата генерална конференция на МААЕ ще бъде разгледан план за действия, той така и се нарича action plan, за повишаване на безопасността на експлоатация на ядрените обекти по целия свят, който беше разработен в светлината на решенията за създаване на обновена система за ядрена безопасност. Също така на конференцията ще бъде представен отчет за събитията на АЕЦ Фукушима-1”, каза той.

Генералната конференция на МААЕ ще се проведе в щаб-квартирата на агенцията във Виена от 19 до 24 септември.

Безопасността на ядрената енергетика се намира в центъра на вниманието на световната общественост след мартенската авария на АЕЦ Фукушима. Земетресението магнитуда 9 по скалата на Рихтер, което повдигна вълна цунами с височина над 10 метра засегна североизточната част на страната. Жертвите са над 15 хиляди души, а на АЕЦ “Фукушима-1” беше фиксирана серия от аварии, предизвикани от излизането от строя на системите за охлаждане.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари