ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Смъртта на лидера на Северна Корея Ким Чен Ир провали сключването на договора със САЩ за спиране на обогатяването на уран.

29.12.2011

Още през миналата седмица администрацията на Обама е планирала да обяви за нов пакет от продоволствена помощ за Пхенян и за придвижване към възобновяване на преговорите за севернокорейската ядрена програма, отбелязва Foreign Policy. Но смъртта на Ким Чен Ир провали плана на САЩ, поставяйки пред администрацията нов комплекс от проблеми, свързани със Северна Корея.

 

На 15 и 16 декември специалният емисар на Държавния департамент Боб Кинг и представителя на Министерството на външните работи на Северна Корея са се срещнали в Пекин и са обсъдили разпределението на американската продоволствена помощ.

 

На 17 декември южнокорейските СМИ съобщиха, че е постигната договореност – през 2012 година, САЩ да изпратят в Северна Корея 240 хиляди тона продоволствие.

 

Същия ден агенциите съобщиха, че Пхенян се е съгласил да спре работите по обогатяване на уран, което е едно от ключовите условия.

 

Очакваше се на 22 декември специалният представител на САЩ за Северна Корея Кореи Глин да утвърди детайлите на това съглашение заедно с първия заместник министър на външните работи на Северна Корея Ким Ки-Гван.

 

В светлината на последните събития всичките съглашения са отложени за неопределен срок. САЩ, Япония и Южна Корея се опитват да се ориентират в текущата обстановка, като отчитат риска от въоръжено превземане на властта в Северна Корея. Стараят се да разберат, как да се държат с една ядрена държава, която има неясно бъдеще.

 

Източник: Obozrevatel.com

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари