ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларус – издадена е лицензия за строителството на първи блок на АЕЦ

28.10.2013

 

Госатомнадзор на Беларус издаде лицензия за строителството на първи блок на Беларуската атомна електроцентрала, се казва в съобщението разпространено в петък от регулаторния орган.

“Департаментът по ядрена и радиационна безопасност към Министерството на извънредните ситуации на Беларус (Госатомнадзор) издаде на дирекцията по строителството на АЕЦ специално разрешение (лицензия) за съоръжаване на ядрената установка на първи енергоблок”, – се казва в съобщението.

Централата, която се строй на Островецката площадка ще има два енергоблока със сумарна мощност до 2,4 GW.

Генерален проектант и изпълнител на построяването на централата е обединената компания ОАО „НИАЭП“ – ЗАО „Атомстройэкспорт“.

По-рано имаше съобщения, че стойността на строителството на Беларуската АЕЦ ще бъде 44,58 милиарда руски рубли по цени от 2001 година.

Източник: РИА Новости

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари