ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Строителството на АЕЦ в Беларус започва на 5 ноември

21.10.2013

 

 Строителството на атомната електроцентрала в Беларус започва на 5 ноември, заяви председателят на Островецкия районен съвет, Горденска област – Адам Ковалько на заседание на беларуския парламент в края на седмицата.

“Подготвителните работи за първи и втори енергоблок са завършени практически на 100%. На 5 ноември официално стартира строителството на АЕЦ”, – каза Ковалько.

“Предполагаме, че на 28 октомври ще бъде издаден правителствен указ. След това официално започва изпълнението на бетонните работи”, – добави той. Също беше уточнено, че броят на работниците на строителната площадка ще бъде значително увеличен. “Към този момент разполагаме с 1,6 хиляди строители, като до края на годината на площадката ще работят около 3 хиляди души”, – каза той.

Беларус строй на своя територия АЕЦ с два енергоблока и сумарна електрическа мощност 2,4 GW. Генерален проектант и изпълнител на съоръжаването на централата е компанията ОАО „НИАЭП“ – ЗАО „Атомстройэкспорт“.

За стойността на проекта няма официални данни, но по-рано имаше съобщения, че стойността ще бъде 44,58 милиарда руски рубли по цени от 2001 година.

Източник: РИА Новости

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари